Ga naar content
Van de Velde Packaging Dozenhal Cijfer: 8.8
290 klanten geven ons een 8.8
bij Kiyoh
Account
Geen items gevonden
Terug naar overzicht

Consument kiest voor recyclebare verpakkingen

Recyclebare verpakkingen

Klimaatverandering is nog steeds belangrijk voor de consument, blijkt uit onderzoek. Perspectus Global voerde in naam van Pro Carton een onderzoek uit naar verpakkingsperceptie. Ruim 5000 consumenten uit verschillende Europese landen* werden gevraagd naar hun houding ten opzichte van milieu en hun perceptie van verpakkingen. En wat blijkt? Consumenten kiezen bewust voor een soort verpakking.

De beleving van uw verpakking

Staat u al stil bij de soort verpakkingen die u gebruikt? Dat heeft namelijk invloed op uw merk, en op hoe deze gezien wordt. Een goed voorbeeld is een fles wijn. Komt deze in een plastic tasje, in een tasje van papier of in een houten kistje? Iedere verpakking creëert een andere beleving. Een beleving die als het goed is aansluit bij uw identiteit.

Consumenten kiezen nu ook bewust voor recyclebare verpakkingen en laten producten met minder vriendelijke verpakkingen liggen. Hieronder een aantal cijfers uit het onderzoek.

Uit het onderzoek

  • 49% van de ondervraagde recyclen meer dan een jaar geleden.
  • Op de vraag welk verpakkingsmateriaal zou u eerder kiezen, plastic of karton? Koos 87,1% voor karton.
  • 41% van de gevraagde heeft in de afgelopen 12 maanden gekozen voor een bepaald product vanwege de verpakking. 50% daarvan koos bewust voor een recyclebare verpakking en liet de niet recyclebare variant liggen.

Bereid meer te betalen

Kartonnen verpakkingen kunnen duurder zijn dan plastic verpakkingen. Volgens het onderzoek is een aanzienlijk deel bereid meer te betalen voor een milieuvriendelijke verpakking.

“Bedrijven die prioriteit geven aan milieuvriendelijke verpakkingsoplossingen, onnodige verpakkingen vermijden en recycling ondersteunen zijn het beste gepositioneerd om dit groeiende marktsegment te veroveren en een concurrentievoordeel veilig te stellen”
Winfried Mühling, directeur Marketing en Communicatie bij Pro Carton.

Hergebruiken is goed voor het milieu, en uw portemonnee.

Bij ons vindt u gebruikte dozen en restpartijen van nieuwe dozen. Deze zijn gecontroleerd en goedgekeurd voor de markt. De prijs is soms wel 50% goedkoper ten opzichte van nieuwe dozen, en het is erg duurzaam. Wist u bijvoorbeeld dat 1 ton hergebruikt karton 20.000 liter water bespaard?

Ook beginnen met voordelige en duurzame verpakkingen? Geef de gewenste doos maat door in onze handige tool en zie direct wat wij voor u hebben liggen.

* Deelnemers kwamen uit Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje en Groot-Brittannië.

Delen