Ga naar content
Van de Velde Packaging Dozenhal Cijfer: 8.8
290 klanten geven ons een 8.8
bij Kiyoh
Account
Geen items gevonden
Vandaag besteld, levering morgen mogelijk*
Gratis levering in NL !*
Grootste voorraad gebruikte en nieuwe dozen
Ook op maat

Opvulmateriaal - bescherm uw product

Vul uw dozen aan met het juiste opvulmateriaal. Kies voor plastic, opvulchips, karton of papier. Tip, kies voor een milieuvriendelijke oplossing zoals de biologische opvulchips of hergebruikt karton.

Bij het verpakken van producten is opvulmateriaal essentieel. Opvulmateriaal biedt bescherming van producten tijdens het transport. Door het gebruik van opvulmateriaal blijven producten stevig op hun plaats in de verpakkingsdoos. Er wordt veel gebruik gemaakt van opvulmateriaal, daarom zijn wij voorstander van duurzaam opvulmateriaal. E zijn verschillende opties om te gebruiken als opvulmateriaal, welke opties er zijn en wanneer je deze kunt gebruiken lichten wij toe.

Welke soorten opvulmaterialen zijn er?

Papieren opvulmateriaal 

Opvulpapier in de vorm van golfkarton is één van de meest duurzame manier om dozen op te vullen. Een rol golfkarton bevat 70 meter golfkarton vervaardigd van 70 grams grijspapier. Golfkarton wordt verkocht op rollen, deze kunt u eenvoudig bevestigen. Daarnaast zijn kartonnen matjes ook een duurzame oplossing voor opvulmateriaal. Deze matten, gemaakt van golfkarton, bieden een goede bescherming en zijn schokabsorberend. Een milieuvriendelijk alternatief voor luchtkussenzakjes of andere plastic alternatieven.  

Plastic opvulmateriaal

Plastic opvulmateriaal, zoals bubbeltjesplastic of luchtkussenfolie, ook wel noppenfolie genoemd, is een uitstekend middel om producten te beschermen. Luchtkussenfolie voorkomt vocht, stof en helpt tegen schade bij stoten of vallen tijdens transport. Luchtkussenfolie is licht van gewicht, waardoor de verzendkosten van een pakket niet te hoog oplopen. Dit maakt het een populair beschermingsmateriaal. Echter is plastic niet het meest duurzaam opvulmateriaal wat er is, welke opvulmaterialen wel duurzaam zijn vertellen wij je graag. 

Opvulchips 

Naast het plastic opvulmateriaal zoals luchtkussenfolie is opvulchips ook een optie. Het materiaal is licht een heeft goede schokabsorberende eigenschappen waardoor uw product uitstekend beschermd is. Opvulchips is één van de populairste vormen van opvulmateriaal. 

Shredder karton

Shredder karton is hergebruikt karton, wat wordt gebruik voor opvulling als bescherming tegen goederen. Shredder karton is niet alleen functioneel, maar ook erg duurzaam. Shredder karton is biologisch afbreekbaar en daarom een milieuvriendelijkere oplossing dan bijvoorbeeld plastic.

Kiezen van het juiste opvulmateriaal 

Bij het kiezen van het juiste opvulmateriaal is het belangrijk om rekeningen te houden met de volgende factoren: 

  • Type product: is een product breekbaar of gevoelig? Ga voor opvulmateriaal wat de juiste bescherming biedt.  
  • Gewicht en afmetingen: Kies voor opvulmateriaal zoals opvulchips, die het totale gewicht van uw pakket niet extreem verzwaren, om verzendkosten te minimaliseren. 
  • Duurzaamheid: Heb je duurzaamheid hoog in het vaandel staan? Dan zijn biologisch afbreekbare of recyclebare materialen voor jou de beste keuze.  

Belang van duurzaam verpakken 

Het belang van duurzaam verpakken is tegenwoordig bij iedereen wel doorgedrongen. Wij, van Van de Velde Packaging Dozenhal, vinden duurzaam verpakken ook belangrijk. Daarom hebben wij verschillend duurzaam opvulmateriaal in ons assortiment opgenomen. Wilt u de meest duurzame optie? Ga dan voor papieren opvulmateriaal zoals golfkarton of kartonnen matjes.

Ondanks de juiste intenties en ontwikkelingen de afgelopen jaren blijft de hoeveelheid geproduceerd plastic stijgen. De afgelopen jaren heeft de wereldwijde productie van plastic een enorme vlucht genomen, van ongeveer 1,5 miljoen ton in 1950 tot meer dan 360 miljoen ton in 2019. Het is bijna onmogelijk om dit niveau van plasticconsumptie bij te benen met recycling. 

Desalniettemin moeten we actie ondernemen, aangezien Europa het doel heeft om tegen 2050 een volledig circulaire economie te worden. Dit houdt in dat alle grondstoffen hergebruikt worden en er geen afval meer overblijft. Bij Van de Velde Packaging Dozenhal willen wij graag een steentje bijdragen. Waarom moeilijk doen als het duurzaam kan?