Blog23 jan 2018

Welke kwaliteit doos heb ik nodig?

Welke kwaliteit dozen u nodig heeft, is sterk afhankelijk van wat u gaat verpakken en of u de dozen stapelt. Gaat u lichte materialen verpakken, dan is een enkele golf doos de perfecte doos. Verpakt u zwaardere materialen, dan is een dubbele golf een betere keuze. Ook met stapelen moet rekening gehouden worden. Wanneer er gestapeld wordt, moet de onderste doos namelijk veel gewicht aan kunnen en dus vaak van een zwaardere kwaliteit zijn. De kwaliteit van de doos gaat er namelijk niet om of het een goede of slechte kwaliteit is, maar om de stevigheid van de doos. 

Lees verder
5 okt 2017

Kiest u voor standaard dozen of op maat gemaakt?

Sinds 1978 verkoopt de Dozenhal dozen. Van origine zijn wij een groothandel, we werken dan ook over het algemeen met grote afnames. Toch zijn we ook begonnen met het produceren van onze eigen dozen, op maat gemaakt en zelfs de mogelijkheid om dozen te bedrukken. Voor de één zijn standaard dozen dé verpakkingsoplossing, voor de ander zijn dit juist de dozen die op maat gemaakt worden. In deze blog worden de voor- en nadelen uitgelicht van beide opties.  

Lees verder
27 dec 2016

Duurzaam verpakken? Kies het juiste formaat doos

Vrijwel iedereen die weleens een bestelling thuis laat bezorgen, krijgt er vroeg of laat mee te maken: onnodig grote verpakkingen. Een enorm grote verzenddoos waar dan een product uitkomt van 5 bij 5 centimeter. Het VARA-programma Kassa besteedde onlangs aandacht aan dit fenomeen, dat niet alleen het milieu onnodig belast, maar ook een bron van ergernis is voor consumenten.
  Lees verder
3 nov 2016

Palletdozen kopen: ter bescherming van uw producten

Of het nu gaat om het vervoeren van paprikachips, kantoorspullen of machineonderdelen, het is natuurlijk belangrijk dat uw producten schadevrij aankomen op de plek van bestemming. Minstens zo cruciaal zijn lage transportkosten. Vervoert u producten op pallets? Dan zijn palletdozen een essentiële aanschaf. Deze dozen zijn extra sterk, hebben de juiste maatvoeringen en zorgen voor stabiliteit.

Lees verder
18 okt 2016

Verzendverpakkingen op maat met nieuwe laserplotter

Behoefte aan verzendverpakkingen van golfkarton, in een afwijkend formaat? Ook daarvoor kunt u voortaan terecht bij de Dozenhal. Onlangs hebben we ons machinepark uitgebreid met een plotter waarmee we golfkarton in elke denkbare vorm kunnen snijden. Ook in kleine oplagen. Ook het fullcolour bedrukken voeren we uit in eigen huis. 

Lees verder
30 sep 2016

Golfkartonsoorten: van A tot N

Heeft u dozen nodig om producten te vervoeren? Het maakt nogal uit of u een lading watjes vervoert of – pak ‘m beet – machineonderdelen. Gelukkig zijn er diverse typen golfkarton. Misschien heeft u er weleens van gehoord. Van bijvoorbeeld C-golf, E-golf en F-golf. Wat houden die letters in? Een overzicht: 

Lees verder
1 sep 2016

Eigenschappen van karton en papier

Karton en papier zijn natuurproducten met bijzondere eigenschappen. Je kunt erop schrijven en tekenen. Je kunt het bedrukken. En je kunt naar eigen inzicht vormgeven. Vijf kenmerkende eigenschappen van papier en karton:  Lees verder
26 jul 2016

Massief karton: zo wordt het gemaakt

Massief karton nodig? De Dozenhal levert massieve kartonnen platen die u kunt gebruiken als tussenlegvel, onderlegvel of afdekvel, met name bij palletvervoer. Maar hoe wordt massief karton eigenlijk gemaakt?   Lees verder
17 mei 2016

Golfkarton kopen? Zo wordt het gemaakt

Heeft u weleens goed gekeken naar golfkarton? Naar de samenstelling en opbouw hiervan? Moet u voor de aardigheid eens doen. Want de constructie van golfkarton is nogal ingenieus. Hoe het wordt gemaakt? Dat leest u hier. 

Lees verder
17 mei 2016

Hoe wordt papier en karton gemaakt?

Hoe wordt karton gemaakt? Goede vraag! De productie van massief karton komt in grote lijnen overeen met die van papier. De productie van golfkarton is een ander verhaal.  Lees verder
6 apr 2016
Soorten karton: golfkarton en massief karton

Soorten karton: golfkarton en massief karton

Op zoek naar een geschikte doos als transportverpakking? Dan komt u al gauw uit bij golfkarton. Wat is golfkarton eigenlijk? Welke eigenschappen heeft het? En wat voor kartonnen doos heeft ú nodig?

Lees verder
5 apr 2016

Karton: de meest milieuvriendelijke verpakking

De consument vindt papier en karton veruit de meest milieuvriendelijke verpakkingen. Dat blijkt uit een onderzoek van Gfk (2013) in opdracht van Milieu Centraal. Een duurzame verpakking is volgens de consument een verpakking die wordt hergebruikt. En karton blinkt daarin uit. Van al het karton dat in Nederland wordt gebruikt, wordt liefst 95%* hergebruikt of gerecycled. En ruim 80%* van het in Nederland gemaakte papier en karton bestaat uit oudpapier.

Lees verder
30 mrt 2016

BRC-certificaat: voor levering aan de foodindustrie

Onlangs moest een bekende fabrikant wereldwijd miljoenen candybars uit de schappen halen. De reden: een versnipperd afsluitdopje. Stukjes plastic waren in de chocolade terechtgekomen. Maar eh … waar?
 
Toeleveranciers aan de foodindustrie moeten – om heel begrijpelijke redenen – voldoen aan strikte eisen. Daarvoor is er de BRC-norm. Deze norm beschrijft de hygiëne- en voedselveiligheidseisen voor bedrijven die direct leveren aan de retailsector.  Lees verder
30 mrt 2016

Dozen bestellen: op maat, in kleine oplagen en … snel!

De Dozenhal levert dozen in 2.500 formaten binnen 1 werkdag. Dát is van oudsher onze kracht. En hebben we een bepaalde formaat doos niet op voorraad? Dan kunnen we deze voortaan heel snel zelf maken. Sinds kort beschikken we namelijk over een eigen dozenmachine. Daarmee maken we nieuwe dozen op maat en in kleine oplagen. Lees verder