Ga naar content
Van de Velde Packaging Dozenhal Cijfer: 8.8
291 klanten geven ons een 8.8
bij Kiyoh
Account
Geen items gevonden
Vandaag besteld, levering morgen mogelijk*
Gratis levering in NL !*
Grootste voorraad gebruikte en nieuwe dozen
Ook op maat

Duurzame dozen

TREE BEST REASONS
FOR OUR USED BOXES

Steeds meer consumenten verlangen dat hun online bestellingen zo min mogelijk impact hebben op het milieu. Goed nieuws! Daar hebben wij het antwoord op. Met onze gebruikte omdozen ben je lekker duurzaam bezig, voorkom je onnodige kosten en werkt het ook super positief voor je imago. Zo ervaren jouw klanten dat jouw merk het beste voor heeft met onze planeet!

Je bespaart niet alleen geld maar je spaart ook automatisch het milieu

Wij hergebruiken kartonnen verpakkingen zodat we langer kunnen doen met dezelfde grondstoffen. En de kwaliteit is net zo goed als een nieuwe kartonnen doos, daar zorgen we voor! Wist je dat elke ton herbruikbaar golfkarton enorm veel bespaard?

Doe de ‘OUT OF THE USED BOX’ test en ontdek hoe jij het milieu en jouw portemonnee kan besparen! De test opent in een nieuw tabblad en in slechts 2 minuten weet je hoe eenvoudig je bij kan dragen aan een groenere wereld!

Verantwoord dozen kopen, zonder dat u
er extra moeite voor hoeft te doen!

Wij hergebruiken kartonnen verpakkingen en bieden u deze aan in de productcategorie gebruikte dozen. Dit levert het milieu diverse voordelen op. Elke ton herbruikbaar golfkarton bespaart: 

266 kg
luchtverontreiniging
3 m3
stortcapaciteit
2.026 km
brandstof voor een gemiddelde auto
20.000 liter
water

Een groene doos is een slimme keuze!

Een ‘groene’ doos is een gebruikte doos, maar tevens een doos uit een restpartij of een overproductie. Het is een doos die nog in een goede staat verkeert en daarom prima te hergebruiken is. Kortom, een duurzame oplossing voor het behoud van ons milieu.

U kunt meewerken aan deze duurzame oplossing. Heeft u minimaal tien pallets aan dozen waar u niets mee doet? Gooi ze dan niet weg! Wij kopen de dozen graag van u over. Op deze manier houden we samen het milieu schoon!

Ondernemers die kiezen voor duurzaamheid, kiezen ook voor ‘groene’ dozen!

De opgekochte dozen controleren wij zorgvuldig om ze vervolgens voor verkoop beschikbaar te stellen. Hiermee biedt Dozenhal ondernemers een duurzaam alternatief voor verpakkingsmateriaal aan. Een alternatief waarmee u niet alleen het milieu ontlast, maar ook uw portemonnee.

Werkt dit ook in de praktijk?

Jazeker, lees vooral het verhaal van één van onze tevreden klanten, Outdorado.com en Kampeerwereld.nl. Zij leggen uit hoe gebruikte dozen bijdragen aan duurzaam ondernemen. Volgens Eline van Kampeerwereld Hendriks: “De keuze voor het hergebruiken van dozen en het inkopen van tweedehands dozen is vooral goed voor het milieu. Ondanks dat de doos hierdoor er minder mooi en netjes uitziet ervaren we dat een hergebruikte doos bij een groot aantal klanten als zeer positief wordt ervaren.”

Maar hoe herken je een gebruikte verzenddoos dan?

“Gelukkig zijn er een aantal mogelijkheden om de verzenddoos te voorzien van ons eigen merk en logo. We gebruiken tape met ons logo. Is de tape niet herkenbaar dan gebruiken we stickers van onze webwinkels.”

Reactie op social media

“De volgende stap die we hebben gemaakt, is het duurzame effect verder verspreiden. Zowel door het verder hergebruiken van de doos door de klant, als het online delen ervan te stimuleren. In een review verzoek vragen we om de doos een ‘derde leven’ te geven en dit te delen op social media. Dit leverde al leuke reacties op.”

De juiste verpakking:

  • Zorgt ervoor dat het product goed beschermd is, dus geen schade;
  • Vervoert geen overbodige lucht;
  • Heeft weinig tot geen opvulmateriaal nodig;
  • Is hersluitbaar om als retourverpakking te kunnen gebruiken;
  • Is gemaakt van mono-materiaal (en dus recyclebaar);
  • Informeert de consument hoe hij de verpakking moet weggooien;
  • Draagt de juiste verzendinformatie;
  • Waarborgt de privacy van de consument;
  • Bevat (marketing) informatie over jouw kernwaarden en webwinkel;
  • Voldoet aan de verwachtingen van de klant;