Ga naar content
Dozenhal B.V. Cijfer: 8,8
280 klanten geven ons een 8.8
bij Kiyoh
Account
Geen items gevonden
Terug naar overzicht

Karton: de meest milieuvriendelijke verpakking

Karton kan de verkoop stimuleren

Nóg wat cijfers uit het Gfk-onderzoek: 30% van de Nederlanders geeft aan nooit bewust te kiezen voor milieuvriendelijke producten. Maar als daar wel bewust op wordt gelet, dan bepaalt de verpakking bij 29% van de consumenten de keuze van het product. Kortom: papier en karton kunnen de verkoop stimuleren.

Hergebruik van dozen

Bedrijven die werken met gebruikte of overtollige dozen, geven daarmee invulling aan het kernbegrip ‘Planet’ van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). Elke ton herbruikbaar golfkarton bespaart meer dan 20.000 liter water, 2026 km brandstof, meer dan 3 m³ stortcapaciteit en 266 kilo luchtverontreiniging. Daarbij komt dat de papier- en kartonindustrie voortdurend zoekt naar meer efficiency en duurzaamheid voor wat betreft de natuurlijke grondstoffen en eindproducten.

Nog meer groene gegevens

  • Karton wordt gemaakt uit hout. Bomen nemen CO2 op, waarmee zij de CO2-uitstoot van de productie van papier en karton grotendeels neutraliseren
  • Hout is een hernieuwbare bron. Voor elke geoogste boom wordt een nieuwe geplant. Sinds 1950 is het bosoppervlak in Europa gegroeid met liefst 30%. De productiebossen van de hout-, papier- en kartonindustrie dragen daaraan bij.
  • De kartonindustrie is vrijwel zelfvoorzienend qua energieverbruik. Dit door gebruik van bio-energie uit hout(resten). 

‘Groene dozen’

De Dozenhal koopt én verkoopt ‘groene dozen’. Dat zijn gebruikte dozen én dozen uit een restpartij of een overproductie. We kopen deze over op voorwaarde dat ze in goede staat verkeren, voldoen aan de kwaliteitseisen en dus goed zijn te (her)gebruiken. Vervolgens verkopen we deze aan bedrijven met veel pakketzendingen. Samen besparen we het milieu.

Verkoop uw gebruikte of overbodige dozen

Heeft u als ondernemer minimaal tien pallets aan dozen waar u niets mee doet? De Dozenhal koopt deze graag over. Vul het online verkoopformulier in en wij halen de dozen bij u op.

Bestel groene dozen

Op zoek naar een ‘groene doos’? We hebben circa 2.500 formaten dozen en circa 8.000 pallets op voorraad: Amerikaanse vouwdozen, webshopdozen, tabaksdozen, pallet- en containerdozen en octabins. Bestellen is eenvoudig. Ga naar Dozenhal.nl/kartonnen-dozen/, voer bovenin het scherm de binnenmaten van de doos in en druk op ‘Toon beschikbare dozen’. 

*Bron: PRN-monitor

Delen