Ga naar content
Van de Velde Packaging Dozenhal Cijfer: 8.8
291 klanten geven ons een 8.8
bij Kiyoh
Account
Geen items gevonden
Terug naar overzicht

Klant uitgelicht: deBesteEHBOdoos, sociaal en duurzaam ondernemen

deBesteEHBOdoos, klantencase.

Een voorbeeld als het gaat om ondernemen met impact. Bob Kolsteeg vertelt met passie over deBesteEHBOdoos. Ze zijn een duurzame BHV-leverancier. Ze verkopen en onderhouden landelijk verbanddozen, AED’s en bieden oplossingen voor overige BHV-gerelateerde zaken. Maar eigenlijk doen ze veel meer dan dat. Ze creëren een betere toekomst, voor mens en milieu. Met sociaal en duurzaam ondernemen.

Waarom de focus op mens en milieu?

Waarom focust een bedrijf zich op sociaal en duurzaam ondernemen? In dit geval komt dat door Bob zelf. Al in 2010 wilde Bob impact maken. Zijn steentje bijdragen. Niet omdat het kan, maar omdat het moet. Vanuit zijn eigen visie. En de visie is met succes de identiteit en de motor van deBesteEHBOdoos geworden.

Focus op mens

Vanaf het begin biedt het bedrijf een plek voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Wat ze eigenlijk doen is mensen een kans geven om te kunnen werken op een manier die bij hen past. De persoon staat centraal en het werk beweegt mee met de omstandigheden. “Als je daar geen probleem van maakt, is er geen probleem”, geeft Bob aan. In 2017 ontvangt deBesteEHBOdoos het keurmerk PSO30+. Een bedrijf moet dan minimaal 30% personeel in dienst hebben met een (arbeids)beperking. Bij deBesteEHBOdoos is dat zelfs 80%.

Focus op milieu

Duurzaam en circulair, ook deze twee begrippen stonden bij de start centraal. Je ziet dat ook terug in het bedrijf zelf. Een aantal voorbeelden. Er wordt gekozen voor refurbished telefoons en er wordt gebruik gemaakt van tweedehands kantoormeubilair. In het logistieke centrum zijn stellingen gemaakt van oudere materialen die nog goed hergebruikt konden worden. Uiteraard zie je de duurzaamheid ook terug bij de producten die aangeboden worden. Waar mogelijk wordt gekozen voor biobased verpakkingsmateriaal, en de plastic verbandkoffers worden zo veel mogelijk van gerecycled kunststof gemaakt. In 2022 introduceerde deBesteEHBOdoos de kartonnen BHV-doos. Deze bestaat voor 97% uit karton. Hiermee hebben ze dat jaar de inspiratieprijs van Het Oranje Kruis gewonnen.

GolfkartonGebruikte dozen worden ingezet voor verzending

Duurzame verzenddozen

Ook bij het verzenden van de producten wordt rekening gehouden met het milieu. Bob zag in een kartonfabriek dat tijdens het maken van karton heel veel water wordt gebruikt. Door te kiezen voor gebruikte dozen spaar je het milieu. Dat is dan ook de reden dat ze gebruikte dozen kopen bij Van de Velde Packaging Dozenhal. Daarnaast geeft Bob aan: “Het bevalt ons goed bij De Dozenhal. Ze doen wat ze afspreken en reageren snel op de mail. De dozen zijn kwalitatief goed, net als nieuwe dozen”. Klanten hebben nog nooit geklaagd over het ontvangen van gebruikte dozen. Het is ook echt iets wat bij het bedrijf hoort, en dat weten ze. Sommige bedrijven kiezen ervoor om een begeleidend briefje in de doos te stoppen met daarop een uitleg over waarom ze een gebruikte kartonnen doos ontvangen. Bob zegt daar bewust niet voor te kiezen omdat het toevoegen van een briefje toch ook weer een onnodige belasting is voor het milieu.

Hergebruiken is nog duurzamer dan recyclen

Ook bij deBesteEHBOdoos zelf zetten ze hergebruik in. Zo worden retour gekomen verbandmiddelen gesorteerd en indien mogelijk hergebruikt of geschonken aan goede doelen in binnen- en buitenland. Dit gaat om duizenden kilo’s verbandmateriaal per jaar. Producten waarvan de houdbaarheidsdatum is verlopen worden ook niet weggegooid. Dat is nog prima te gebruiken tijdens trainingen. Hergebruik van de verbandmiddelen is op twee manieren goed voor het milieu. Duizenden kilo’s aan materialen hoeven niet verwerkt te worden als afval. En duizenden kilo’s aan producten hoeven niet geproduceerd te worden.

GolfkartonVerbanddozen voor Gered Gereedschap

Identiteit

In het gesprek met Bob merk je heel goed: duurzaam zijn is niet alleen een verhaal. Ze leven het en maken het waar. Het is echt hun identiteit. Net als sociaal ondernemen. “Het is eigenlijk heel gewoon dat je rekening houdt met de mensen, en dat je rekening houdt met het milieu”, zegt Bob. En dat is ook zo. Met bedrijven zoals deBesteEHBOdoos en met mensen zoals Bob gaat het ook steeds normaler worden.

Is het belangrijk voor de markt?

In het begin was er geen specifieke vraag naar een groene en sociale insteek. Maar je merkt dat door de visie die het bedrijf heeft, mensen bewust kiezen voor deBesteEHBOdoos. Mensen geloven in de werkwijze en willen ook hun steentje bijdragen door te werken met een bedrijf dat echt impact wil maken.

Wat Bob nog mee wil geven

Het zou mooi zijn als bedrijven ook bewust worden van hun inkopen. Wat koop je in, en waar haal je het vandaan? Het zou goed zijn als bedrijven wat meer duurzaam en lokaal gaan inkopen. Start met iets kleins zoals koffie bijvoorbeeld. Daar begin je al een verschil te maken.

Meer weten over het bedrijf? Bekijk dan eens de website deBesteEHBOdoos.nl.Ook een extra stapje in de groene richting maken? Maak dan ook gebruik van onze gebruikte dozen.
 

Second Life dozen

Met 3G-Belofte
want gebruikte dozen moeten wel goed zijn

Goedkoper - Goedgekeurd - Groen

 

Delen