Ga naar content
Van de Velde Packaging Dozenhal Cijfer: 8.8
291 klanten geven ons een 8.8
bij Kiyoh
Account
Geen items gevonden
Terug naar overzicht

Welke kwaliteit doos heb ik nodig?

Verschil in kwaliteit dozen

Als u producten wilt verzenden of product wilt opslaan, is het belangrijk om de juiste doos te kiezen. Hierbij moet u rekening houden met de grootte, dikte en type van de doos. Maar hoe weet u welke kwaliteit doos u nodig heeft? Het kiezen van de juiste doos is essentieel om ervoor te zorgen dat uw producten veilig en onbeschadigd aankomen op hun bestemming.

Kwaliteit: Wat is het verschil tussen een enkele golf en een dubbele golf?

Het verschil tussen een doos met een enkele golf en een dubbele golf zit in de stevigheid van de doos. Een enkele golf (EG) leveren wij in 3 en in 4 millimeter dikte. Zoals de naam al zegt, zit er één laag golfkarton op de doos. Een dubbele golf (DG) is iets steviger, er is namelijk nog een laag karton toegevoegd, vandaar de dubbele golf. Dit houdt dus in feite in dat er twee lagen golfkarton op elkaar zitten. Een dubbele golf is verkrijgbaar in twee formaten: 4,5 millimeter en 7 millimeter.

De 4,5 millimeter is een speciale, de afkorting hiervoor is EG/MG. De naam hiervoor is een enkele golf/mini golf. Dit is dus een enkele golf, met een klein golfje erbovenop.  De ‘reguliere’ dubbele golf (DG) is nóg steviger en geschikt voor zwaardere materialen. Hier geldt hetzelfde als voor de EG/MG, dit is een doos met twee lagen golfkarton op elkaar. Alleen de standaard dubbele golf heeft twee dezelfde lagen golfkarton op elkaar

Grootte van de doos

De grootte van de doos is natuurlijk van groot belang. Zorg ervoor dat de doos groot genoeg is om uw producten veilig te kunnen verpakken, maar niet te groot zodat uw producten tijdens het transport kunnen bewegen. Het is ook belangrijk om te bedenken of u meerdere producten in één doos wilt verpakken of juist elk product apart wilt verzenden. Denk hierbij ook aan het milieu en de luchtreductie. Hoe minder lucht in een pakketje, hoe beter voor het milieu.

Verschil tussen verschillende fefco's

In de meeste dozen zijn allebei de kwaliteiten gangbaar. Toch heeft niet alleen de kwaliteit te maken met de stevigheid van een doos. De Amerikaanse Vouwdoos bijvoorbeeld, de fefco 0201, is door zijn kleppen een mooie, stevige doos. Een fefco 0203 is ook een vouwdoos en is, doordat de kleppen over elkaar heen worden gevouwen in plaats van naast elkaar, nog net iets steviger dan de fefco 0201. De postdoos is ook van zichzelf al een stevige doos en is vaak alleen verkrijgbaar in een enkele golf. Een postdoos is speciaal gericht op het verzenden van artikelen en daarom speciaal gemaakt zodat hij in een postzak niet in elkaar deukt.

Het bepalen van de perfecte doos is dus niet eenvoudig. Wij adviseren u dan ook graag over welke doos het meest geschikt is voor u.  

*Een enkele golf (EG), dubbele golf (DG) en een enkele golf/mini golf (EG/MG).

Delen