Ga naar content
Van de Velde Packaging Dozenhal Cijfer: 8.8
290 klanten geven ons een 8.8
bij Kiyoh
Account
Geen items gevonden
Terug naar overzicht

Duurzaam verpakken? Kies het juiste formaat doos

Directeur Hester Klein Lankhorst vertelde in de uitzending het volgende: “Alles wat je niet hoeft te gebruiken aan materiaal is natuurlijk zonde. Voor de fabrikant, want die koopt een te grote doos. Maar ook voor de vervoerder, die minder pakketten kwijt kan in zijn bestelbus.” Met andere woorden: er wordt veel lucht vervoerd. Dat zorgt voor onnodig hoge kosten voor transport en brandstof. En niet onbelangrijk: te grote verpakkingen zijn een ergernis voor de consument. 

Wat is de oorzaak?

Waarom dit dan toch gebeurt? Omdat bedrijven die veel producten per post versturen (lees: webshops) altijd maar een beperkt aantal dozen in opslag hebben waaruit een keuze moet worden gemaakt. Een andere veelvoorkomende oorzaak is dat een product verkeerd in het systeem wordt ingevoerd.

Duurzaamheidsplannen

Diverse bedrijven hebben toegezegd iets te doen aan dit probleem. Zo heeft thuiswinkel.org (de belangenvereniging voor Nederlandse webshops) verduurzamingsplannen opgesteld. Het doel: duurzamer omgaan met verpakkingsmateriaal. Voor kleinere webshops is het lastiger om de omslag te maken. Het advies aan hen: ga samenwerken en maak samen gebruik van een grote fulfullment-centra.

De voordelen van De Dozenhal

Heeft uw bedrijf ditzelfde probleem en zoekt u naar een oplossing? Neem gerust contact op met de Dozenhal, wij denken graag met u mee. De Dozenhal heeft meer dan 2500 formaten dozen op voorraad . De totale opslag bestaat uit 7.000 pallets met kartonnen dozen; nieuwe en gebruikte. U vindt dus altijd een geschikte verzendverpakking voor uw product. We leveren snel: vandaag besteld, morgen geleverd. Ook fullcolour bedrukken is mogelijk.

Bekijk het item in Kassa (Uitzending Gemist)

 
Delen