Ga naar content
Van de Velde Packaging Dozenhal Cijfer: 8.8
290 klanten geven ons een 8.8
bij Kiyoh
Account
Geen items gevonden
Terug naar overzicht

Palletdozen kopen: ter bescherming van uw producten

Palletdozen zijn extra stevig

Bij palletvervoer is het natuurlijk extra belangrijk dat de kartonnen dozen stevig zijn. Een simpel rekensommetje: stel dat elke doos een gewicht heeft van 5 kilo en dat u 5 hoog stapelt. Dan moet de onderste doos het gewicht van 20 kilo kunnen dragen. Dat is best veel. Gek genoeg wordt dat weleens over het hoofd gezien, met alle schaderisico’s van dien. Palletdozen zorgen voor stabiliteit en voorkomen schade.
 

Precies de juiste afmetingen

Palletdozen zijn ook nuttig omdat de maatvoeringen zijn afgestemd op het type pallet. Belangrijk, want de gehele logistieke keten is gebaat bij standaardmaten. Zo is een vrachtwagentrailer 240 cm breed en 1360 cm lang. Daardoor passen er precies 34 europallets (120 x 80 cm) in de trailer. Als de lading breder of langer is dan de pallet zelf, gaat dit ten koste van de efficiency. Dit kost dus beslist geld. Aan Dozenhal de taak om klanten daarin goed te adviseren. We doen dit met kennis van het logistieke proces.
 

Voor verschillende soorten pallets

Dozenhal levert vele verschillende palletdozen standaard op voorraad. Of het nu gaat om slechts 50 stuks of om vele duizenden. Denk aan dozen voor europallets, blokpallets en minipallets. In verschillende hoogtes en eventueel met laadklep, zodat u gemakkelijk bij de bodem van de doos komt. We kunnen deze dozen ook bedrukken met bijvoorbeeld een logo. Liever gebruikte palletdozen? Ook die hebben we.
 

Dozen op maat laten maken

Heeft u behoefte aan verzenddozen op maat? Die kunnen wij speciaal voor u maken. We beschikken namelijk over onze eigen dozenmachine.
 

Delen