Ga naar content
Van de Velde Packaging Dozenhal Cijfer: 8.8
289 klanten geven ons een 8.8
bij Kiyoh
Account
Geen items gevonden
Terug naar overzicht

Eigenschappen van karton en papier

Karton en papier zijn natuurproducten met bijzondere eigenschappen. Je kunt erop schrijven, tekenen, bedrukken en naar eigen inzicht vormgeven. Vijf kenmerkende eigenschappen van papier en karton:

1. Karton en papier zijn milieuvriendelijk

Karton en papier dat in Nederland op de markt komt, bestaan voor liefst 90% uit oud papier. Er worden dus niet weer bomen voor gekapt. En het mooie is: als het materiaal heeft afgedaan als verpakking – omdat het niet meer als zodanig bruikbaar is – wordt het opnieuw gerecycled. Als ondernemer ben je dus heel milieubewust bezig met karton en papier. Trouwens, uit onderzoek blijkt dat ook consumenten karton en papier ervaren als meest milieuvriendelijke verpakkingsmaterialen.
Lees meer over de milieuvriendelijkheid van karton 

2. Karton en papier bieden een goede bescherming

Karton is een stevig materiaal. Dat heeft alles te maken met de samenstelling c.q. opbouw. Golfkarton – verreweg de meest gebruikte kartonsoort – bestaat uit meerdere lagen papier met daartussen een of meerdere gegolfde lagen. Ook het toegepaste golfprofiel is van invloed op de sterkte van het karton. Karton kan ook vochtwerend worden gemaakt. In combinatie met papier biedt karton een optimale bescherming van uw producten.
Lees hoe golfkarton wordt gemaakt

3. Karton en papier zijn flexibel in toepassing en ontwerp

Karton en papier zijn behalve sterk ook flexibel in toepassing en ontwerp. Je kunt er allerlei vormen mee maken. En dat gebeurt dus ook. De meest waanzinnige verpakkingen kun je ermee maken. Maar natuurlijk ook ‘gewoon’ een oerpraktische kartonnen doos voor het vervoer van producten.
Bekijk onze kartonnen dozen

4. Karton en papier zijn licht van gewicht

Karton en papier kenmerken zich door een beperkt volume en een laag gewicht. Daardoor is het makkelijk, relatief milieuvriendelijk en kostenefficiënt te transporteren. Overigens spreken we van karton als het een gewicht heeft van 179 g/m² of meer.

5. Karton en papier goed te bedrukken

Karton en papier bieden prima mogelijkheden voor het bedrukken. Zoals de naam en het logo van uw bedrijf. Of de naam van de producten die u erin wilt verpakken. Je kunt er dus heel goed je marketing- en productinformatie op kwijt. Het bedrukken van dozen kunt u laten uitvoeren door Dozenhal. Wij bedrukken zowel nieuwe dozen als restantpartijen verpakkingsdozen die u bij ons bestelt.
Lees meer over dozen bedrukken
Delen