Ga naar content
Van de Velde Packaging Dozenhal Cijfer: 8.8
291 klanten geven ons een 8.8
bij Kiyoh
Account
Geen items gevonden
Vandaag besteld, levering morgen mogelijk*
Gratis levering in NL !*
Grootste voorraad gebruikte en nieuwe dozen
Ook op maat
Terug naar home

Vouwdoos

De vouwdoos is een doos van golfkarton die aan de onder- en bovenkant dichtgevouwen wordt. De vouwdoos wordt ook wel de fefco 0203 genoemd. Naast de vouwdoos is er ook de Amerikaanse vouwdoos. Het verschil tussen de Amerikaanse vouwdoos en de ‘gewone’ vouwdoos? De kleppen zijn anders. De vouwdoos heeft grotere kleppen aan de boven- en de onderkant van de doos, die over elkaar heen gevouwen worden.

Kiyoh
8.8
Kiyoh
291 beoordelingen
“Wij zijn echt super blij met Dozenhal als leverancier van onze verpakkingen. Zeer competitief in prijs en uitmuntend in service.”

Veelgestelde vragen

Zoek eenvoudig uw maat in onze dozenzoeker. U kunt nu ook filteren op kwaliteit, formaat en conditie van de doos.  Een groot aantal dozen zijn direct online te bestellen en af te rekenen. Voor de overige dozen, zonder prijs, kunt u eenvoudig een offerte aanvragen.  U kunt ook meerdere dozen toevoegen aan uw offerte aanvraag!   Zo kunt u in 1 keer voor meerdere dozen een offerte aanvragen. Wel zo makkelijk.

Gebruikte dozen, de naam zegt het al, zijn al een keer gebruikt. Wij kopen dozen in en selecteren deze uitvoerig op kwaliteit. De kartonnen dozen die aan onze hoge kwaliteitseisen voldoen, verkopen wij onder de noemer ‘gebruikte dozen’. Het voordeel van deze dozen is dat deze veel goedkoper zijn dan nieuwe dozen. 

Gebruikte kartonnen verpakkingen zijn goedkoper, maar ook milieuvriendelijker. Door de dozen opnieuw te gebruiken spaart u het milieu en zorgt u voor een betere wereld. Win-win dus! Daarom worden onze gebruikte dozen ook wel 'groene dozen' genoemd: een verantwoorde keuze. Lees hier meer over onze 'groene dozen'. 

De dozen zijn al een keer gebruikt. Het kan dan ook zijn dat er gebruikssporen aanwezig zijn op de doos. Dit houdt in dat de doos bedrukt kan zijn, of dat de doos taperesten kan bevatten.

Normaliter kunnen wij voorraaddozen binnen 2-3 werkdagen leveren. Heeft u het toch sneller nodig? Neem dan even contact met ons op!  Ook afhalen behoort tot mogelijkheden 
Per formaat gelden andere minimale afname hoeveelheden. Dit staat per artikel vermeld! 

Wij gebruiken diverse omschrijvingen bij producten. Veel gebruikte termen zijn:

- RNW (Restant nieuw)
- NW (Nieuw)
- BL (Blanco)
- BL ST (Blanco met sticker)
- GEBR (Gebruikt)
- BEDR (Bedrukt met een logo / productomschrijving / firma-naam)

Uiteraard kunt u hier ook op filteren binnen de dozenzoeker!

Wij leveren gratis in Nederland! Met uitzondering van de Waddeneilanden. Voor leveringen in België worden transportkosten in rekening gebracht. Uiteraard heeft u in het bestelproces ook de mogelijkheid de order bij ons af te halen. De verzendkosten vervallen dan. Afhalen kan op het volgende adres:

Kalkoenweg 42
3851 SC Ermelo

 

Wij hanteren de volgende omschrijvingen, oplopend in sterkte:

EG =  Enkele golf  ,  circa 3 of 4 mm wanddikte,  B-golf of C-golf
EG/MG =  Enkele golf + minigolf ,  circa 4,5 mm wanddikte,  EB-golf
DG= Dubbele golf,  circa 6-7 mm wanddikte, BC-golf of zwaarder

Niet zeker welke kwaliteit u nodig heeft? Vraag ons om advies! 

U kunt kiezen voor:
- Betaling op factuur
- iDeal
- Bancontact
- Sofort 

Voor de 3 laatst genoemde maken wij gebruik van Mollie als serviceprovider voor de betalingen.

Wij leveren ook in België! Wel worden hier transportkosten voor berekend. Vraag naar de mogelijkheden.

U vindt ons retour - teruggavebeleid op de volgende pagina:

Retour en teruggavebeleid

Partij dozen

Extra stevige vouwdoos

Doordat de kleppen over elkaar heen gevouwen worden, is de doos extra stevig. Er wordt als het ware een extra laag golfkarton toegevoegd aan de doos. Hierdoor is deze kartonnen verpakking dan ook zeer geschikt voor zwaardere producten. Daarnaast is de vouwdoos heel gemakkelijk in elkaar te zetten.

In vele formaten beschikbaar

De vouwdoos is in (bijna) ieder gewenst formaat beschikbaar, in meerdere kwaliteiten. Wij bieden de vouwdoos aan in een enkele golf (zowel 3 mm als 4 mm) en een dubbele golf ( 4,5 mm en 7 mm).

Vouwdoos in elkaar zetten

Het in elkaar zetten van een vouwdoos is niet erg moeilijk, maar voor de zekerheid leggen wij hieronder uit hoe je en vouwdoos in elkaar zet. 

 • Stap 1: Pak uw platte vouwdoos en open deze zodat de vier zijden omhoog komen te staan.
 • Stap 2: Vouw de onderste kleppen naar binnen en over elkaar heen. Zorg ervoor dat de klep met de gleuf als laatste wordt gevouwen.
 • Stap 3: Beveilig de bodem van de doos met verpakkingstape. Zorg ervoor dat de tape de volledige breedte van de doos bedekt voor extra stevigheid.
 • Stap 4: Plaats uw items in de doos en vul eventuele lege ruimtes op met vulmateriaal zoals luchtkussens of opvulchips.
 • Stap 5: Vouw de bovenste kleppen naar binnen en over elkaar heen, net zoals u bij de bodem heeft gedaan. Beveilig de bovenkant met verpakkingstape.

Toepassingen van de dozen

Onze vouwdozen zijn uiterst veelzijdig en kunnen voor een breed scala aan toepassingen worden gebruikt. Of u nu op zoek bent naar een betrouwbare oplossing voor het verzenden van uw producten, of u heeft een efficiënte opbergoplossing nodig voor uw archief, onze vouwdozen zijn er voor u. Ze zijn ideaal voor e-commerce bedrijven die hun producten veilig willen verzenden. Met hun stevige constructie zijn ze ook perfect voor het verhuizen van huishoudelijke artikelen. Bovendien zijn ze geweldig voor opslag, omdat ze gemakkelijk kunnen worden gestapeld en weinig ruimte innemen wanneer ze plat worden bewaard.

Milieuvriendelijkheid

Bij Dozenhal nemen we onze verantwoordelijkheid voor het milieu serieus. Daarom zijn we trots op ons aanbod van 'groene dozen', die eerder zijn gebruikt, maar nog steeds voldoen aan onze hoge kwaliteitseisen. Door te kiezen voor gebruikte dozen, helpt u niet alleen het milieu te sparen door minder afval te produceren, maar u draagt ook bij aan een circulaire economie waarin producten en materialen worden hergebruikt en gerecycled. Bovendien zijn onze gebruikte dozen een kosteneffectieve optie, waardoor u geld bespaart terwijl u een duurzamere keuze maakt. Kies groen, kies voor onze gebruikte dozen.

De voordelen op een rij:

 • In vele formaten leverbaar
 • Verkrijgbaar in diverse kwaliteiten
 • Een extra stevige doos door de overlappende kleppen
 • Leverbaar in het bruin en wit
 • Eenvoudig in elkaar te zetten
 • Makkelijk stapelbaar
Delen